ЄС змінив «чорний список» офшорів

23 фев, 17:00

Рада Європейського Союзу змінила список держав, які не дотримуються зобов’язань щодо податкової співпраці. Про це повідомляє УНН з посиланням на прессреліз засіданя Ради ЄС.

Деталі

Отже, Рада ЄС прийняла рішення додати Домініку до списку юрисдикцій ЄС, що не дотримуються зобов’язань щодо податкової співпраці. Виключили з цього “чорного списку” офшорів Барбадос.

Зміни до переліку враховують рейтинги, нещодавно оприлюднені Глобальним форумом ОЕСР з питань прозорості та обміну інформацією. Домініка була включена до списку ЄС, оскільки отримала рейтинг “частково відповідає вимогам” від Глобального форуму і досі не вирішила це питання.

Барбадос був доданий до списку ЄС у жовтні 2020 року після того, як він отримав рейтинг “частково відповідає вимогам” від Глобального форуму. Зараз він отримав додатковий огляд Глобальним форумом, і тому його було перенесено до документа очікування результатів цього огляду.

Довідково

Список включає юрисдикції у всьому світі, які або не вступили в конструктивний діалог з ЄС щодо управління податками, або не виконали своїх зобов’язань щодо впровадження реформ, необхідних для дотримання низки об’єктивних критеріїв належного управління податками.

Ці критерії стосуються податкової прозорості, справедливого оподаткування та імплементації міжнародних стандартів, спрямованих на запобігання ерозії податкової бази та переміщенню прибутку.

Златослава Максимук

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250736.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua