Січневий внесок землекористувачів Донеччини до місцевих бюджетів склав майже 90 мільйонів гривень

24 фев, 09:03

За перший місяць 2021 року місцеві бюджети Донецької області отримали 89,7 млн грн плати за землю. Зокрема, від юридичних осіб надійшло 83,8 млн грн, а від фізичних осіб – 5,9 млн гривень.
Загалом, у порівнянні з минулорічними показниками, власники та орендарі земельних ділянок Донецького регіону у 2021 році спрямували у розпорядження територіальних громад додатково 4,8 млн гривень, що надасть  змогу місцевій владі спрямувати ці кошти на покращення соціально-економічних умов та розвиток громади.
Цього року у формуванні місцевих бюджетів, за показником найбільших надходжень, плата за землю посідає третє місце, пропустивши вперед податок на доходи фізичних осіб та єдиний податок.
Нагадуємо, плата за землю – це обов`язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Базовим (звітним) періодом для плати за землю є календарний рік. Він починається з 01 січня і закінчується 31 грудня того ж року. Зауважимо, що платник податку має право обрати місячний звітний період та надавати декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. При цьому річну декларацію надавати вже не потрібно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250760.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua