Ціни на нафту впали на тлі несподіваного збільшення запасів у США

24 фев, 17:00

Ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у квітні у середу зранку під час торгів впали в ціні до 65,01 долара за барель, передає УНН з посиланням на дані Bloomberg.

За даними видання станом на 8:04, вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent знизилася на 0,55%.

При цьому ціна квітневих ф'ючерсів на нафту марки WTI впала до 61,09 долара за барель, втративши 0,94%.

Деталі

Ціни на нафту впали в середу після того, як галузеві дані показали несподіване збільшення запасів нафти в США минулого тижня, на тлі того, як міцні морози в південних штатах обмежили попит з боку нафтопереробних заводів, які були змушені закритися, пише Reuters.

Що було раніше

5 січня ОПЕК і союзні нафтовиробники, включаючи Росію, домовилися про параметри скорочення видобутку нафти в лютому і березні, яке спочатку становитиме - до 7,125 млн барелів на добу.

Нагадаємо, світовий ринок нафти 9 березня 2020 року пережив "чорний понеділок" - найбільше різке падіння цін з 1991 року з початком війни у Перській затоці. Після цього на ринку нафти сталося ще кілька обвалів цін - на тлі ситуації з коронавірусом і обмежень через пандемію у найбільших економіках світу, залишаючи ринок перевантаженим різким зниженням попиту і надмірним надлишком нафти.

12 квітня 2020 року країни-члени ОПЕК+, у тому числі РФ, домовилися скоротити видобуток нафти в умовах пандемії.

Укладена угода ОПЕК+ про скорочення видобутку передбачала обмеження видобутку до кінця 2020 року на 7,7 млн барелів на добу. У квітневій угоді ОПЕК+ виробникам було запропоновано скорочення видобутку до 5,8 млн барелів на день з початку 2021 року до кінця квітня 2022 року. Утім, умови змінили на зустрічі 3 грудня 2020 року.

Країни ОПЕК+, у тому числі РФ, 3 грудня минулого року домовилися залишити в силі обмеження на видобуток нафти, які діяли з весни 2020 року. Однак, з певними послабленнями - відповідно до нових домовленостей, з початку 2021 року обмеження зміняться: у січні учасники альянсу зможуть збільшити видобуток нафти на 500 тис. барелів на добу. Умови угоди будуть переглядатися щомісяця, відзначає ВВС.

ОПЕК+ підтвердила домовленості щодо повернення на ринок 2 млн барелів на добу, але повернення має бути поступовим, з урахуванням ситуації на ринку.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250773.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua