Найпопулярніші професії. Яких фахівців найчастіше шукали роботодавці з початку року

01 мар, 15:00

Пропозиції роботи щодня оновлюються на сайті Державної служби зайнятості.

З початку 2021 року роботодавці подали до Державної служби зайнятості понад 133 000 вакансій. Про це йдеться у повідомленні відомства.

Які професії були найпопулярнішими у січні-лютому
Найчастіше роботодавці шукали кваліфікованих робітників з власним інструментом – електромонтерів, електрогазозварювальників, слюсарів-ремонтників, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, монтерів колії, слюсарів аварійно-відбудовних робіт, пекарів, мулярів, швачок.

Також популярними на ринку праці були робітники з обслуговування та експлуатації машин – водії тролейбуса та трамвая, трактористи, токарі, оператори заправних станцій, оператори котельних, машиністи екскаватора, водії навантажувачів, машиністи кранів, дорожні робітники.

Незмінним залишається попит на вчителів та вихователів, провізорів, інспекторів та інженерів, економістів, лікарів, музичних керівників та психологів.

Також високим є попит роботодавців на працівників сфери торгівлі та послуг – продавців, кухарів, охоронців, перукарів, офіціантів, а також на некваліфікованих працівників (кур’єрів, підсобних робітників, вантажників, кухонних робітників, прибиральників та двірників).

Де знайти інформацію щодо пошуку роботи
Пропозиції роботи оновлюються щодня на сайті Держслужби зайнятості www.dcz.gov.ua.

Інформацію щодо наявних вакансій також можна знайти у персональному (особистому) кабінеті безробітного. Такий кабінет можна створити на сайті цього відомства.

Його створення можливе лише за участі кар’єрного радника (це особа, яка допомагає безробітному та консультує його).

Скільки безробітних в Україні
На 1 січня 2021 року на обліку в Державній службі зайнятості перебувало 459 000 безробітних.

Серед них жінки становлять 56%, чоловіки – 44%.

Університетський диплом мають 49% шукачів роботи, 34% закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% – загальноосвітню школу.

За віковими групами переважають безробітні 45-55 років (40%), молодь до 35 років (30%), люди 35-44 років (29%).

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/250879.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua