На онлайн зустрічі з представниками бізнесу про деякі питання адміністрування акцизного та екологічного податків

05 мар, 14:58

За організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) днями проведено онлайн зустріч для представників Спілки українських підприємців (далі – СУП) на тему «Адміністрування акцизного податку під час проведення операцій з підакцизними товарами та основні засади адміністрування екологічного податку».
Зустріч відкрив в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, який привітав присутніх та подякував усім за участь у заході.
Він зазначив, що між податківцями та СУП вже створена певна інформаційна платформа для комунікації. Так, протягом 2020 року проводились семінари та зустрічі з питань, які найбільше турбували та цікавили представників бізнес-спільноти СУП.
«Впевнений, що зустріч пройде у форматі конструктивного діалогу, буде корисною і кожен отримає відповідь на нагальні питання», – акцентував                в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій.
У заході прийняли участь начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна; заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування акцизного податку управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Вишньовка Ольга; заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби та адміністрування субсайту організаційно-розпорядчого управління ГУ ДПС Осипова Манушак; заступник начальника управління – начальник відділу контролю за виробництвом та обігом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та пальним управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС Первой Андрій.
Фахівці управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС зупинились на питаннях оподаткування акцизним податком електричної енергії, запровадження з 01.01.2021 маркування марками акцизного податку рідин, що використовуються в електронних сигаретах, і ліцензування роздрібної торгівлі таких рідин, ліцензування зберігання пального, а також наслідках відсутності таких ліцензій та реєстрації акцизного складу.
Начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна наголосила, що одним з напрямків роботи податкової служби є забезпечення повноти сплати підприємствами – забруднювачами природного середовища екологічного податку.
Вона зупинилась на суб’єктах господарювання, які повинні сплачувати екоподаток та нагадала про об’єкт і базу оподаткування зазначеним податком.
У ході заходу у форматі конструктивного діалогу обговорювались питання, які виникають у платників під час ведення господарської діяльності.
Представники СУП подякували податківцям за організацію заходу, на якому вони отримали цікаву та корисну інформацію, висловили сподівання на подальшу співпрацю та необхідність проведення таких заходів і у подальшому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/251032.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua