На Дніпропетровщині викрито схему проведення фінансових операцій у сфері торгівлі металобрухтом на суму понад 58 млн гривень

16 мар, 13:34

Податківцями Дніпропетровщини викрито схему проведення фінансових операцій фізичною особою під час здійснення діяльності у сфері торгівлі брухтом чорних і кольорових металів на суму понад 58 млн гривень.
Встановлено, що СГД – трейдери використовували документи транзитної фірми, яка фактично не здійснювала господарську діяльність, а надавала послуги з документального оформлення придбання брухту чорних і кольорових металів. Зазначена фірма не зареєстрована як платник ПДВ, оскільки операції з купівлі-продажу брухту не є об’єктом оподаткування з податку на додану вартість. У подальшому, з рахунків транзитної фірми безготівкові кошти перераховувались на рахунки фізичної особи для переведення у готівку та використання їх у тіньовому обігу, при цьому у звітності підприємства виплати доходів не відображались.
Таким чином, за результатом участі у фінансових операціях, що можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, фізичною особою ймовірно не задекларовано та не сплачено податок на доходи фізичних осіб у сумі 10,4 млн гривень.
Матеріали аналітичного дослідження, зібрані співробітниками управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Дніпропетровській області з ознаками кримінальних правопорушень, передбачених статтями 209 та 212 КК України, передані до правоохоронних органів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/251215.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua