Сплата за ліцензії на право виробництва, оптової та роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах

05 апр, 15:48

Головне управління ДПС в Одеській області інформує, що відповідно до ст. 4 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 481) плата за ліцензії на виробництво, зокрема, рідин, що використовуються в електронних сигаретах справляється до початку виробництва зазначеної продукції органом, що видає ліцензії, у розмірах, встановлених Законом № 481, і зараховується до місцевих бюджетів.
Згідно з ст. 15 Закону № 481 плата за ліцензії, зокрема, на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах справляється органом, що видає ліцензії, у розмірах, встановлених Законом № 481, і зараховується до місцевих бюджетів.
Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах справляється щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів згідно з чинним законодавством.
Відповідно до Бюджетного кодексу України від 08 липня 2010 року № 2456-VI із змінами (далі – БКУ) та доповненнями до доходів загального фонду бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад (ст. 64 БКУ) та доходів загального фонду бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів (ст. 66 БКУ) серед іншого належить плата за ліцензії на рідини, що використовуються в електронних сигаретах, що зараховується до бюджету Автономної Республіки Крим та обласних бюджетів ліцензіатами за місцем здійснення діяльності.
Статтею 93 Цивільного Кодексу України від 16 січня 2003 року № 435-IV із змінами та доповненнями визначено, що місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.
Отже, сплата за ліцензії на виробництво та оптову торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах здійснюється до місцевого бюджету за місцем реєстрації суб’єкта господарювання, а плата на ліцензії на роздрібну торгівлю рідинами, що використовуються в електронних сигаретах здійснюється до місцевих бюджетів за місцем провадження діяльності (розташування об’єктів).

Головне управління ДПС в Одеській области


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/251680.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua