Викрито схему ухилення від сплати податків фізичною особою у сумі 54,1 млн гривень

13 апр, 15:04

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області встановлено факти безпідставного застосування заниженої ставки податку на доходи фізичних осіб платником податків – громадянином України на доходи, одержані з джерел походження за межами території України.
Проведеним аналізом встановлено, що платником податків – фізичною особою задекларовано дохід у сумі понад 600 млн грн у вигляді дивідендів по акціях, нарахованих нерезидентом (Кіпр), акціонером якого вона не виступає. 
Таким чином, фізичною особою – платником податків за результатами безпідставного застосування заниженої ставки податку на доходи фізичних осіб ймовірно не сплачено податків у сумі 54,1 млн грн, які можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Матеріали аналітичного дослідження направлені до правоохоронних органів, за якими розпочато досудове розслідування у кримінальному проваджені, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків в значних розмірах).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/251883.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua