Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску – тема зустрічі податківців Дніпропетровщини з бізнесом

27 май, 14:50

26 травня 2021 року, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено зустріч у форматі онлайн з представниками бізнесу Дніпропетровщини.
Тема зустрічі – використання платниками податків Єдиного рахунка для сплати податків, зборів та єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне страхування.
У заході прийняв участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Валерій Леонов та фахівці ГУ ДПС.
Валерій Леонов привітав присутніх і побажав конструктивного діалогу.
Він зазначив, що Єдиний рахунок – це рахунок, відкритий у центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, для центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, який може використовуватися платником податків для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків та зборів, передбачених Податковим кодексом України, єдиного внеску та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.
Учасників зустрічі ознайомлено з механізмами зарахування платниками коштів на єдиний рахунок, перерахування коштів з єдиного та/або на не бюджетні рахунки органів ДПС, відкриті в Казначействі для зарахування єдиного внеску; процедурою повернення (врахування) помилково та/або надміру зарахованих коштів.
Також присутнім повідомлено про порядок інформаційної взаємодії між ДПС та Державною казначейською службою України стосовно руху коштів на єдиному рахунку.
Учасники заходу подякували за актуальну інформацію, якою за необхідності скористаються.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/252829.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua