Легалізація трудових відносин – головне питання відеоконференції

31 май, 15:23

Нещодавно за організацією Інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради (далі – Інспекція з питань праці) за участі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) у форматі відеоконференції відбулось засідання комісії з питань надходжень від податку на доходи фізичних осіб і легалізації трудових відносин.
У конференції прийняли участь в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій, фахівці ГУ ДПС та Інспекції з питань праці і керівники підприємств, установ та організацій м. Дніпра, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.
На заході розглядався стан заборгованості із виплати заробітної плати.
Леонов Валерій зауважив, що легалізація заробітної плати є одним з резервів наповнення місцевого бюджету, кошти якого витрачаються на фінансування пенсій та грошової допомоги. Підприємства та фізичні особи – підприємці, які застосовують нелегальні схеми виплати заробітної плати, гальмують проведення соціальних реформ, адже «тіньова» зарплата негативно впливає на добробут кожного мешканця нашого міста і призводить до скорочення надходжень в бюджет ПДФО.
«Виплати у «конвертах» стали одною із складових «тіньової» економіки. Недоліки «тіньової» заробітної плати, як і «тіньової» зайнятості не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти. Використання найманої праці без офіційного оформлення трудових відносин містить в собі багато негативних моментів. І перш за все це втрата страхового стажу для призначення пенсії. Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати. Але коли працівники надають згоду працювати на таких умовах, вони самі позбавляють себе соціальних гарантій у майбутньому. Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання і роботодавці зобов’язані виконувати норми законодавства», – зазначив в. о. заступника начальника ГУ ДПС
Конференція пройшла у форматі продуктивної взаємодії державних органів і платників.
Учасники дійшли згоди, що підприємства, установи, організації та фізичні особи – суб’єкти підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати. Адже лише оформлена згідно з законодавством праця дає змогу заробити страховий стаж, і лише легальна заробітна плата вплине на розрахунок майбутньої пенсії.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/252905.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua