Проведено засідання робочої групи з вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі

04 июн, 14:59

Нещодавно, за організацією Департаменту економічного розвитку Дніпропетровської обласної державної адміністрації у форматі ZOOM проведено конференцію, в якій прийняли участь керівництво Міністерства економіки України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства фінансів України, представники профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань.
Від державної податкової служби області на заході присутні в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Леонов Валерій, фахівці ГУ ДПС.
На засіданні особлива увага сконцентрована на оперативному вирішенні питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі, зокрема – з реєстрацією податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних, відмовою в їх реєстрації та зупиненням їх реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Учасників робочої групи ознайомлено з механізмом зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, який визначає Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року    № 1165 із змінами.
Крім того, присутнім повідомлено про дії платників ПДВ щодо розблокування зупинених податкових накладних та особливостями заповнення Таблиці даних платника податку на додану вартість.
Також на конференції розглянуто питання надання платниками аграрного сектору повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП, зокрема необхідності подання платниками податків аграрного сектора повідомлення № 20-ОПП по кожній земельній ділянці окремо.
Захід пройшов у форматі жвавого обговорення нагальних питань.
Представники аграрного бізнесу отримали фахові відповіді на важливі питання, пов’язані із процедурою зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.
Аграрії Дніпропетровщини висловили подяку представникам державних органів за отриману інформацію і сподівання на діалог з вищезазначених питань у майбутньому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253037.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua