Справляння яких податків та зборів передбачено ПКУ?

04 июн, 15:13

Відповідно до п. 8.1 ст. 8 Податкового кодексу України (далі - ПКУ) в Україні встановлено загальнодержавні та місцеві податки та збори.
Згідно з п. 9.1 ст. 9 ПКУ до загальнодержавних податків належать:
- податок на прибуток підприємств;
- податок на доходи фізичних осіб;
- податок на додану вартість;
- акцизний податок;
- екологічний податок;
- мито;
- рентна плата.
Рентна плата складається з: рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин; рентної плати за користування надрами в цілях, не пов’язаних з видобуванням корисних копалин; рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України; рентної плати за спеціальне використання води; рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів; рентної плати за транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами аміаку територією України (п. 251.1 ст. 251 ПКУ);
Згідно з п. 10.1 ст. 10 ПКУ до місцевих податків належать:
- єдиний податок;
- податок на майно.
Податок на майно складається з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; транспортного податку; плати за землю (п. 265.1 ст. 265 ПКУ).
Згідно з п. 10.2 ст. 10 ПКУ до місцевих зборів належать:
- збір за місця для паркування транспортних засобів;
- туристичний збір.
Тимчасово, до набрання чинності рішенням Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України, встановлено військовий збір (п. 16 прим. 1 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253051.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua