Про сумлінну сплату податків – на черговій онлайн нараді з територіальними громадами Дніпропетровщини

07 июн, 15:27

Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено нараду у режимі онлайн з представниками територіальних громад (далі – ТГ) Кам’янського та Криворізького районів Дніпропетровської області.
У заході від ГУ ДПС прийняли участь в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, фахівці ГУ ДПС, керівники та представники ТГ.
Тематика заходу присвячена співпраці податкової служби області з ТГ Кам’янського та Криворізького районів.
Взаємодія податкової служби Дніпропетровщини з ТГ є вже звичайним робочим процесом. Після обговорення першочергових питань, спільні рішення скеровуються на роботу у напрямку наповнення бюджетів.
Відкрив нараду в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій.
Він побажав всім продуктивної роботи.
«Бізнес, який працює у прозорому полі, запроваджує нові робочі місця, сумлінно сплачує податки і залучає інвестиції є партнером податкової служби. Ми вдячні платникам, які сумлінно сплачують податки. Адже сумлінна сплата податків – це прояв патріотизму», – зазначив Леонов Валерій.
На нараді розглядались важливі питання по надходженню коштів від використання природних ресурсів (плати за землю, екологічного податку); земельних відносин у частині залучення платників, які не оформили права власності або право користування земельними ділянками; електронних сервісів ДПС та переваг «Електронного кабінету»; роботи мобільного ЦОПу ГУ ДПС.
Також учасники визначили шляхи співпраці у напрямку залучення до декларування доходів від продажу сільськогосподарської продукції «одноосібників» та фізичних осіб, які отримують доходи за здавання іншим фізичним особам власних паїв в оренду.
Особливу увагу приділено погашенню податкового боргу, що обліковується на територіях Кам’янського та Криворізького районів Дніпропетровської області. Присутнім повідомлено, що платники до 10 червня 2021 року ще мають можливість погасити основну суму боргу без нарахування штрафних санкцій і пені.
Активне обговорення нагальних питань і як результат – прийняття важливих рішень – це співпраця державних органів, направлена на забезпечення належного виконання платниками своїх обов’язків зі сплати податків.
«Податкова дисципліна платників – необхідність, яка забезпечує гідне життя регіону. Тому громади зобов’язані бути зацікавлені у наповненні бюджетів. Для спрощення процедури сплати податків податкова служба надає якісні сервіси і завжди підтримує діалог с громадськістю і бізнесом», – завершив в. о. заступника начальника ГУ ДПС.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253093.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua