Зміни до Податкового кодексу, розроблені Мінфіном, надано на розгляд Парламенту

07 июн, 15:29

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує про наступне.
У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».
Запропоновані законопроектом норми направлені на:
► зменшення податкового навантаження на отримувачів державної допомоги в рамках програм «Доступні кредити 5-7-9 %» та «Доступна іпотека 7 %»;
► створення більш ефективних механізмів сплати податків;
► недопущення податкових зловживань;
► захист навколишнього середовища шляхом поступового збільшення екологічного податку;
► збільшення розміру ставки оподаткування за користування державними надрами і прив’язка до ринкової вартості корисних копалин;
► створення справедливих умов оподаткування для всіх платників податків.
Зокрема, законопроектом встановлюється обмеження для бюджетного відшкодування ПДВ для платників-посередників, якщо придбані чи імпортовані товари у подальшому постачатимуться на митній території України.
Інші норми запроваджують обмеження включення до складу податкового боргу податкових накладних, складених більше ніж 6 місяців з моменту здійснення операції. Такі нововведення першочергово направлені на покращення адміністрування та протидію «скруткам».
У частині забезпечення збалансованості бюджетних надходжень пропонується запровадити ресурсні норми. Ці нововведення переглядають ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати. Наприклад, з 2019 року ставки податків не переглядалися, а ставки акцизного податку на алкогольні напої не переглядалися з 2017 року.
Прийняття та реалізація положень законопроекту сприятиме додатковим надходженням до бюджетів в розмірі близько 50 млрд грн з розрахунку на рік.
Інформацію розміщено на єдиному вебпорталі органів виконавчої влади України «Урядовий портал» за посиланням

https://www.kmu.gov.ua/news/zmini-do-podatkovogo-kodeksu-rozrobleni-minfinom-nadano-na-rozglyad-parlamentu


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253095.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua