Оператор ГТС України оновлює магістральний газопровід, що з’єднує Польщу та Україну

20 июн, 16:00

Оператор ГТС України (ОГТСУ) вийшов на фінальну стадію проєкту з оновлення магістрального газопроводу, що з’єднує українську та польську ГТС.

Про це Finance.ua розповіли у пресслужбі відомства.

Навіщо це? Оновлення відбувається для розвитку співробітництва з Польщею та в межах виконання програми модернізації газотранспортної системи.

Компанія розпочала капітальний ремонт із заміною труб останньої ділянки 20 км газопроводу Комарно-Дроздовичи.

Завершення робіт заплановано у I півріччі 2022 року. Цей 80-кілометровий трубопровід пролягає від газовимірювальної станції Дроздовичі на кордоні з Польщею до компресорної станції Комарно у Львівській області, через яку підключається до всієї ГТС та українських підземних газосховищ.

Варто зазначити, що модернізація цього важливого газогону здійснювалась поетапно протягом останніх 10 років. У період з 2011 до 2019 рр. було прокладено 43 км. А після відокремлення ОГТСУ значно прискорив темпи: у 2020 р. – 15 км, у 2021-22 рр. – заплановано завершити останні 20 км.

«Завдяки модернізації магістральний газопровід, що з’єднує польську та українську газотранспортні системи, зможе забезпечувати безперебійне транспортування газу між Польщею та Україною ще як мінімум 20-30 років», – зазначив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон.

Він заявив, що компанія реалізує масштабну програму модернізації та оптимізації ГТС. Її ключова мета – забезпечити надійність транспортування газу після 2024 року.

«Ми активно працюємо над створенням альтернативних маршрутів постачання газу до України, і Польща для нас є ключовим напрямком, зважаючи на наявний СПГ-термінал у Свіноуйсці. Наступного року ми завершимо проєкт, очікуємо на відповідну підготовку інфраструктури з польської сторони», – розповів Макогон.

Вже зараз Україна готова приймати зі сторони Польщі до 6,6 млрд кубометрів газу на рік.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253287.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua