Нацбанк змінив умови відкриття банківських рахунків

17 июн, 09:45

Національний банк унормував низку питань, пов’язаних з відкриттям банківських рахунків.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин.

«Національний банк на виконання вимог норм нового законодавства України унормував низку питань, пов’язаних з відкриттям банківських рахунків», — сказано в повідомленні.

Зокрема, регулятор:

1). Розширив можливості використання рахунків умовного зберігання (ескроу):

приватні нотаріуси зможуть відкривати рахунок умовного зберігання для вчинення нотаріальних дій із прийняття від боржника грошової суми боргу;
бенефіціари рахунку умовного зберігання (зазначені у договорі як отримувачі коштів з цього рахунку) зможуть давати вказівку банку для перерахування іншій особі коштів з такого рахунку.
2). Визначив порядок обігу нових цінних паперів — ощадних сертифікатів банку.

3). Врегульовував питання відкриття рахунків міжнародним організаціям:

для Організації Об`єднаних Націй визначено порядок відкриття рахунків;
для іноземних представництв, що користуються імунітетом і дипломатичними привілеями, та юридичних осіб-нерезидентів скорочено перелік документів, що подаються під час відкриття рахунків (скасовано подання копії посвідчення Міністерства закордонних справ України про акредитацію представництва на території України/копії документа, що підтверджує взяття юридичної особи-нерезидента на облік у відповідному контролюючому органі як платника єдиного внеску).
4). Надав громадянам право під час відкриття рахунків пред’являти працівнику банку е-паспорт, е-паспорт для виїзду за кордон, е-свідоцтво про народження та дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з використанням мобільного додатку «Дія».

Такі норми передбачені постановою правління НБУ № 50, яка набирає чинності з 16 червня 2021 року.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253312.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua