Fitch підвищило прогноз зростання світового ВВП в 2021 році

18 июн, 09:15

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз зростання світового ВВП на 2021 рік завдяки макроекономічним даним, швидшому відкриттю сектора послуг в США і Європі, а також заходам підтримки з боку влади.

Глобальна економіка зросте в поточному році на 6,3%, йдеться в черговій доповіді Global Economic Outlook (GEO). У березні передбачалося підвищення на 6,1%.

ВВП США, як очікується, за підсумками поточного року збільшиться на 6,8% (раніше 6,2%), Китаю — на 8,4% (без змін), єврозони — на 5% (раніше 4,7%), Великобританії – на 6,6% (раніше 5%).

Водночас, прогноз зростання ВВП Японії був знижений до 2,5% з 3,6%, країн, що розвиваються, без урахування Китаю — до 5,9% з 6%.

У Fitch відзначили активізацію в секторі послуг «в Європі і США в останні місяці на тлі зниження нових випадків зараження COVID-19, зростання темпів вакцинації і пом’якшення обмежень».

Крім цього, з моменту публікації минулого прогнозу Німеччина та Італія оголосили про нові значні заходи фінансової підтримки. «Ми також включили в наш прогноз по США попередню оцінку впливу інфраструктурного плану президента США Джо Байдена», — йдеться в GEO.

Fitch також значно підвищило прогноз інфляції в США і в світі. Агентство тепер очікує, що інфляція в США до кінця року становитиме 4,1%. До кінця наступного року очікується її зниження до 2,2%, а в 2023 році – підйом до 2,5%.

«Поточний інфляційний тиск, імовірно, в основному пов’язаний з темпами світового економічного відновлення і несподіваним стрибком споживчих витрат на товари тривалого користування в США. Ці фактори, швидше за все, ослабнуть в 2022 році», — вважає головний економіст агентства Брайан Коултон.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253354.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua