Вартість Facebook вперше перевищила позначку в 1 трильйон доларів

03 июл, 10:00

У США Федеральний суд відхилив антимонопольний позов Федеральної торгової комісії проти компанії Facebook. На цьому тлі акції інтернет-гіганта злетіли.

Як повідомляє CNN Business, суд постановив, що торгова комісія не навела переконливих доказів того, що Facebook утримує монополію на ринку соціальних медіа.

Більше новин про технології є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. рекомендуємо підписатися, щоб завжди бути в курсі.

За підсумками біржових торгів у понеділок акції Facebook зросли більше ніж на 4%, її ринкова вартість вперше перевалила за 1 трильйон доларів.

Федеральна торгова комісія США звинуватила Facebook у порушенні антимонопольного законодавства. За версією регулятора, компанія скуповувала перспективні стартапи, здатні похитнути її становище на ринку (такі як Instagram). Крім того, вона не дозволяла іншим учасникам ринку підключатися до сервісів Facebook.

Американський уряд давно зайняв жорстку позицію стосовно Facebook.

У 2019 році компанію оштрафували на рекордну суму в 5 мільярдів доларів в рамках розгляду щодо підходу соцмережі до захисту особистих даних користувачів.

У Федеральній торговельній комісії тоді заявили, що політика Facebook щодо даних користувача була «оманливою» стосовно десятків мільйонів користувачів, які використовували систему розпізнавання облич даної соцмережі. Вона також порушувала правила при зборі телефонних номерів користувачів з метою безпеки. Надалі номери могли використовуватися і для реклами.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253540.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua