Intel розробляє свою альтернативу ARM-процесорів для смартфонів

04 июл, 18:00

Компанія анонсувала співпрацю з виробником мікросхем SiFive. Американський чипмейкер має намір скласти конкуренцію ARM-рішенням, запустивши власну лінійку мобільних платформ для смартфонів і пристроїв інтернету речей.

Відомо, що SiFive буде розробляти 7-нанометрову 64-бітну однокристальну систему з ядром SiFive P550 на архітектурі Horse Creek, яка буде підтримувати модулі пам’яті DDR і інтерфейс PCIe. Технічні подробиці майбутнього чипа вендор не розкриває – очікується, що новинка буде позиціонуватися як флагманське рішення для виробників смартфонів та інших гаджетів.

За даними мережевих джерел, сума угоди склала $2 мільярди. Таке зближення двох компаній експерти пов’язують з наміром NVIDIA придбати ARM, якій, у свою чергу, належить практично 90% мобільного ринку. У березні SiFive оголосила про партнерство з Intel Foundry Services для надання власного набору інструкцій RISC-V для бізнесу Intel.

Головна перевага RISC-V в тому, що вони пропонуються у вигляді відкритого вихідного коду без виплати ліцензійних відрахувань. Крім того, за попередньою інформацією, ядра P550 здатні забезпечити високу продуктивність мобільних платформ. Анонс оригінального процесора Intel імовірно відбудеться в 2022 році.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253574.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua