Ілон Маск готовий вкласти в супутниковий інтернет Starlink до $30 млрд

10 июл, 08:00

Ілон Маск, засновник і головний інженер SpaceX, заявив, що його супутниковий інтернет Starlink стрімко зростає, і повідомив, що готовий інвестувати в цей бізнес від $20 до $30 мільярдів.

Бізнесмен заявив, що початкові витрати на розвиток Starlink досягнуть $5 або $10 мільярдів, перш ніж супутниковий інтернет почне приносити SpaceX відчутний дохід.

Під час свого виступу на виставці MWC, Маск заявив, що до кінця цього року його компанія буде намагатися забезпечити покриття супутниковим інтернетом у всіх густонаселених регіонах. Зараз за покриття відповідають 1500 супутників. Starlink працює приблизно в десятці країн, а його клієнтська база налічує близько 69 тисяч користувачів. Маск прогнозує, що число клієнтів досягне півмільйона протягом наступного року.

Засновник SpaceX каже, що основна місія Starlink полягає в тому, щоб забезпечити високошвидкісний доступ до інтернету у віддалених районах. Скептики сумніваються, чи зможе супутниковий Інтернет коли-небудь продемонструвати життєздатну бізнес-модель. Вони вважають, що його цільова аудиторія занадто мала, щоб покрити величезні початкові інвестиційні витрати.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253671.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua