У першому півріччі золото подешевшало на 7%: експерти озвучили прогноз на липень-грудень

10 июл, 14:00

Минулий місяць став для золота найгіршим з квітня 2013 року: у червні вартість «жовтого металу» впала на 7,3%.

За підсумками червня ціна золота опустилася на 7,3%: такий слабкий результат «жовтий метал» востаннє демонстрував у квітні 2013 року.

Що ж стосується II кварталу, то з квітня по червень вартість активу зросла на 3,1%. А ось протягом першого півріччя 2021-го золоті котирування знизилися на 7%.

Золото просіло на тлі зростання попиту на ризикові активи і підвищення прибутковості US Treasuries до 1,443%.

На думку експерта Blue Line Futures Філа Стрейбла, до кінця поточного року котирування золота знову зростуть до $2000 за унцію. Аналітик вважає, що в найближчі місяці ФРС США змінить свою монетарну політику, а відновлення економіки буде протікати більш повільно, що позитивно позначиться на ціні «жовтого металу».

У Credit Suisse, у свою чергу, прогнозують на найближче півріччя підвищення ціни золота до $1900 за унцію. На їхню думку, ринок зараз перебуває в режимі очікування, що на руку видобувним компаніям.

У Societe Generale єдиним сприятливим фактором для ринку називають збільшення грошової маси, проте аналітики поки не беруться прогнозувати, чи продовжать інвестори фокусуватися на від’ємних ставках. На їхню думку, метал може подорожчати до $2000 за унцію в результаті припливу в акції біржових фондів ще 100 тонн золота.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253674.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua