Банки Німеччини починають відмовлятися від офісів

18 июл, 14:00

Банки в Німеччині швидко скорочують свої офісні площі, оскільки все більше число їх співробітників працює з дому, пише Bloomberg.

Темпи, з якими банки в Німеччині трансформуються у сфері нерухомості, відрізняють їх навіть від американських колег, які, в основному, дотримуються моделі особистої присутності. Більшість європейських банків представили гнучку політику роботи, яка зазвичай дозволяє більшості співробітників працювати з дому два або три дні на тиждень.

Які кроки вже виконали:

BayernLB скоротить робочі місця в офісах для до 70% персоналу;
У новій штаб-квартирі BNP в Німеччині у Франкфурті будуть столи тільки для 60% співробітників;
Deutsche Bank звільнить кілька поверхів в одному з двох будівель в Хамелін (Німеччина), де працюють близько 1000 співробітників;
HSBC полишить шість будівель в Дюссельдорфі і перемістить всіх працівників в нову штаб-квартиру, скоротивши офісні площі на 55%;
Credit Suisse Group AG, UBS AG і UniCredit SpA також заявили, що будуть займати менше офісних площ.

Процес зменшення офісних площ зазвичай відбувається повільно, оскільки багато договорів оренди укладаються на десять років або навіть довше, а дострокове розірвання договорів може привести до великих компенсаційних виплат.

Згідно з опитуванням дослідницької фірми Ifo, майже 40% всіх співробітників у сфері послуг Німеччини працювали хоча б частково з дому в червні. Для порівняння, середній показник по економіці в цілому складає близько 30%.

Багато банків в Німеччині стикаються з серйозним тиском з метою скоротити витрати і вважають витрати, пов’язані з орендою та утриманням офісів, одним зі шляхів.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253890.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua