Найуспішніший електромобіль у світі приносить мізерний прибуток

18 июл, 18:00

У 2021 році китайський хетчбек Wuling Hong Guang MINI EV був оголошений не тільки найдешевшим електромобілем на ринку, але і найбільш продаваним у світі. Однак виявляється, що він приносить виробнику мінімальний прибуток.

У січні було продано майже 30 000 одиниць цієї моделі, і очікується, що результат Wuling Hong Guang MINI EV перевищить 400 000 одиниць. Успіх хетчбека, виробленого General Motors і його китайським партнером Wuling, пояснюється його ціною – близько 4500 доларів.

Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! ��

Просування такого автомобіля на ринок виявилося чудовим маркетинговим ходом, але неприбутковим. За оцінками китайських ЗМІ, GM і Wuling заробляють в цілому 14 доларів з кожної проданої моделі.

Судячи з усього, обидві компанії розраховують на прибуток не від високої ціни, а від кількості проданих машин. Якщо вони дійсно досягнуть позначки 400 000 одиниць на рік, прибуток складе 5,5 мільйона. Цифра, безумовно, невелика, але, очевидно, підходить двом виробникам автомобілів.

Wuling Hong Guang MINI EV дебютував влітку минулого року. Він оснащений електродвигуном потужністю 17,4 к.с. і акумулятором ємністю 9,2 або 13,8 кВт/год. Пробіг на одній зарядці становить 120 або 170 км залежно від АКБ. Максимальна швидкість – 100 км/год.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253892.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua