У США вважають Північний потік-2 поганою справою

14 июл, 14:30

У США "Північний потік-2" вважають поганою справою. Про це в інтерв'ю одному з телеканалів повідомив заступник Державного секретаря США з питань Європи та Євразії Джордж Кент, передає УНН.

Цитата

“Північний потік-2 — це погано для України, погано для енергетичної безпеки Європи. Погано для Польщі та Балтійських країн. Ми запровадили санкції проти російських компаній, які брали у цьому участь, також намагалися дати простір дипломатії для роботи...”, — сказав Джордж Кент.

Доповнення

Газопровід, який повинен з’єднати Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, планували добудувати в 2019 році. Однак через санкції США проти виконавців та партнерів проекту його реалізація загальмувалася. Зараз перша нитка труби вже завершена, в “Газпромі” заявляли, що газ пустять вже в цьому році.

Вашингтон вважає “Північний потік-2” загрозою енергетичній безпеці Європи — в Білому домі заявляли, що Москва буде використовувати трубу як політичний інструмент у діалозі з ЄС.

У Німеччині називали американські санкції втручанням у внутрішні справи і відзначали, що в найближчі десятки років енергетика країни не готова до відмови від російського газу.

У кінці травня Байден заявив, що введення нових санкцій проти “Північного потоку-2” непродуктивно з погляду вибудовування відносин з Європою, до того ж проект вже практично завершено.

Юлія Якимова

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253910.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua