З початку літа Україна заробила $25 млн на туристах з країн Перської затоки

15 июл, 09:45

Авіарейси з Саудівської Аравії, Катару і Оману в Україну продовжують бити рекорди по заповнюваності: з початку червня до середини липня в українську столицю було доставлено понад 10 тис. арабських туристів.

І це тільки початок, запевняють в об’єднанні учасників ринку туризму України Visit Ukraine. Найближчим часом запускаються рейси з Кувейту і прямі сполучення між Саудівською Аравією і Одесою. Надходження до бюджету України за рахунок такого туризму можуть перевищити $ 100 млн за сезон.

Як розповів глава Visit Ukraine Антон Тараненко, на залученні східних туристів українська економіка вже змогла заробити близько $ 25 млн (за курсом НБУ — близько 683 млн грн).

Важливу роль в цьому відіграє їхня висока платоспроможність: середній чек такого іноземця — приблизно $ 500 на день, включаючи проживання в п’ятизірковому готелі.

А враховуючи, що терміни їх перебування тут становлять близько 5−7 днів, то потенційно вихідці з арабських країн залишають в Україні по $ 2 500 за поїздку, зазначив Антон Тараненко.

На сьогодні Київ приймає близько 500−700 арабів щодня і це безпосередньо пов’язано зі збільшенням кількості як прямих, так і транзитних рейсів, котрі здебільшого здійснюються авіакомпаніями Flynas, Qatar Airways, FlyDubai і Emirates.

Важливий фактор, який забезпечує стабільний інтерес до України — її сприятливий клімат. У той час, як в Саудівській Аравії температура повітря зашкалює за 55 градусів, становлячи небезпеку для життя, у нас вони можуть в прямому сенсі «подихати». До слова, ті ж Грузія і Азербайджан користуються меншим попитом у арабів саме через вищі температури.

«Я думаю, що сезон триватиме до кінця вересня-початку жовтня. В Україні Арабські туристи цілком комфортно „закривають“ свої ключові запити: „зелена територія“, їжа, але тут нам потрібно ще попрацювати, тому що не скрізь є „халяль“ і шопінг. Відсутність альтернатив у Європі і пострадянських країнах робить Україну максимально привабливою», — підкреслює глава Visit Ukraine.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/253921.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua