У США рекордна інфляція за останні 13 років

24 июл, 12:00

Ціни в США протягом 12 місяців зросли на 5,4%, що є найбільшим стрибком інфляції за останні 13 років, пише ZN посилаючись на CNN.

Що найбільше вплинуло на зростання інфляції:

підвищення цін на бензин, зумовлене падінням попиту на нього через пандемію. Ціни на газ зросли на 45,1% порівняно з роком раніше;
ціни на продукти харчування за останні 12 місяців подорожчали на 2,4%. Водночас вечері в ресторанах подорожчали на 4,2%, оскільки багатьом закладам доводиться відновлюватися після закриття під час локдауну;
ціни на вживані машини зросли на 10,5% – це рекорд за останні 70 років. Ціни на нові автомобілі зросли на 5,3%, також досягнувши рекордних показників. Прокатні сервіси, щоб вижити під час пандемії, розпродали значну частину своїх автопарків, і тепер людям бракує авто для оренди.

Економісти, зокрема у Федеральній резервній системі (ФРС), вірять, що така інфляція – тимчасова, і ціни повернуться до нормального рівня, оскільки економіка впала в рецесію.

Але якщо ціни продовжать зростати, центральному банку доведеться підвищити процентні ставки. Хоча ФРС нещодавно заявила, що сподівається зберегти чинні ставки до 2023 року.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254000.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua