Експерти пояснили, чому ціни на цукор в Україні рвонули вгору

23 июл, 10:00

З минулого року вартість його підскочила вдвічі і найбільше саме в останні тижні, коли почався період консервацій. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Ціна зросла порівняно з минулим роком через несприятливі погодні умови. Також через скорочення посівних площ, зростання цін на газ, електроенергію і похідні матеріали для виробництва цукру», — пояснюють в асоціації цукровиків.

Кондитери бачать в цьому картельну змову і б’ють на сполох, стукаючи в усі можливі владні двері.

Олександр Балдинюк, президент Асоціації кондитерів України, зазначає, що зараз ціна на цукор білий в нашій країні вдвічі вища, ніж у світі. Причину такої ситуації він бачить у змові: три чверті «білого золота» контролюють всього 3−5 компаній, якщо вони між собою змовляються, ми отримуємо неринкову ціну.

Та виробники цукру наполягають: дефіциту поки немає, а ціна в 23,3−24,3 грн — економічно обґрунтована.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254116.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua