Intel збільшила виручку і планує прискорити темп впровадження інновацій при розробці чіпів

31 июл, 14:00

Останнім часом Intel зазнає труднощів з освоєнням більш просунутих архітектур виробництва чіпів. Але незабаром це може змінитися. Генеральний директор Intel Пет Гелсінджер оголосив що «7-нанометрова технологія розвивається добре», і компанія готується оголосити новини про те, як вона «прискорює річний темп інновацій за допомогою нових досягнень у виробництві та компонуванні напівпровідників». Відповідні подробиці планується розповісти під час онлайн-трансляції, яка відбудеться в понеділок, 26 липня.

Цей анонс відбувся одночасно з оголошенням фінансових результатів компанії за підсумками роботи в другому кварталі 2021 року. У звітному періоді фактичні показники компанії змогли перевершити прогнозні показники. Сукупна виручка склала $18,2 млрд, що на 2% перевищує показник аналогічного кварталу попереднього року. При цьому компанія з оптимізмом дивиться в майбутнє і підвищила свій прогноз річного доходу в 2021 році на $1 млрд – до $73,5 млрд. І відповідно до оновленого прогнозу, тепер компанія очікує приріст доходу в річному численні в порівнянні з 2020 роком.

Прибуток Intel в останні кілька кварталів зростав, навіть незважаючи на часті затримки технологічного освоєння і фактичного виробництва чіпів як за нормами 10-нм, так і 7-нм техпроцесів. Це зростання було підтримано сплеском попиту як на персональні комп’ютери, так і на процесори для центрів обробки даних. Зростання попиту було викликано пандемією COVID-19, коли мільйони людей купували нові ноутбуки та комп’ютери для забезпечення можливості віддалено виконувати роботу або навчатися в умовах карантину. Також зросло використання хмарних сервісів.

Минулий рік був бурхливим для Intel. Минулого літа компанія була змушена визнати, що вона суттєво відкладе запуск своєї майбутньої 7-нм архітектури для процесорів наступного покоління. Після ції новини звільнився директор компанії з апаратного забезпечення, доктор Венкат (Мурті) Рендучінтал, і відбулася заміна генерального директора Боба Свона Петом Гелсінджером.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254163.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua