У II кварталі Мінекономіки очікує зростання ВВП на рівні 6%

01 авг, 14:00

У II кварталі 2021 року зростання ВВП очікується на рівні близько 6%, що дозволить в I півріччі вийти на зростання ВВП в 1,9%, а за підсумками 2021 року — в 4,1%.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

«У II кварталі цього року зростання ВВП очікується на рівні близько 6% (відносно II кварталу 2020 року). Це дозволить в I півріччі вийти на зростання ВВП в 1,9%, а за підсумками 2021 року — в 4,1%, що відповідає офіційному прогнозу уряду», — йдеться в повідомленні.

За словами першого віце-прем’єр-міністра — міністра економіки України Олексія Любченка, в квітні і травні цього року спостерігалося зростання промисловості на 13,8% і 5,4%.

«Але основою таких темпів була найбільша прірва, зафіксована у відповідний період минулого року. А пожвавлення промисловості, яке фіксуємо з червня цього року, характеризується в основному економічними факторами», — зазначив Любченко.

За його словами, зростання промисловості на 1,1% у червні формувалося саме під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. В цілому за підсумками 6 місяців 2021 року промислове виробництво зросло на 2,1%. Також перший віце-прем’єр-міністр відзначив ще одну позитивну тенденцію в економіці України — збільшення кількості людей, які працюють офіційно.

«Стрімко зростає кількість офіційно працевлаштованих осіб. За 18 днів травня до ДПС надійшло майже 162 тис. повідомлень щодо працевлаштування, за 18 днів червня — ця цифра вже становила понад 217 тис., а за 18 днів липня — 232 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих осіб збільшилася на 22%. Така динаміка офіційного працевлаштування — важливий маркер ефективності компаній і налагодження діалогу між державою і бізнесом», — зазначив Любченко.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254192.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua