Саме цифровізація дозволяє забезпечити швидку, якісну та ефективну дерегуляцію трудових відносин

28 июл, 15:25

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома наступне.
Цифровізація – невід’ємна складова реформи трудових відносин. Про це заявив Заступник Міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра під час Всеукраїнського форуму Україна 30.Трудові ресурси 21 липня.
«Регуляція трудових відносин існує в усіх цивілізованих країнах світу. Держава має забезпечити захист соціально-трудових прав працівників, зокрема, це право на нормований робочий день та безпечні умови праці, право на лікарняні та відпустку, і ще багато питань взаємодії роботодавця і працівника. Водночас чинне трудове законодавство в Україні потребує оновлення  та лібералізації. Цифровізація дозволяє провести якісну та ефективну  дерегуляцію трудових відносин, скасувати надмірну бюрократизацію та зменшити навантаження на бізнес», - зазначив Ігор Дядюра.
Так, цифрова трансформація дозволяє значно модернізувати трудові відносин, зокрема:
забезпечити перехід на ризикорієнтований підхід. Тобто інспекції та перевірки відбудуться тільки у компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків  порушення законодавства про працю. Для визначення ризику використовуються цифрові дані, які наявні у держави.
зменшити кількість обов’язкових кадрових документів. Роботодавці витрачають значну кількість фінансових ресурсів та часу для забезпечення дотримання ведення такої документації, яка зазвичай залишається виключно формальною і може бути або взагалі скасована, або перенесена в єдиний трудовий договір, або переведена в цифрову форму.
забезпечити контроль над перевірками роботодавців. Тепер не потрібно чекати скарги від роботодавця, дані про всі перевірки можна отримати щодня, проаналізувати статистичні та інші параметри алгоритмами, без людського фактору, і вжити заходів реагування на дії контролерів.
Інформацію розміщено на офіційному вебсайті Міністерства економіки України за посиланням
 
https://www.me.gov.ua/News/Detail?lang=uk-UA&id=d7791049-47cb-4259-98aa-ca300ca1eee9&title=SameTsifrovizatsiiaDozvoliaZabezpechitiShvidku-YakisnuTaEfektivnuDereguliatsiiuTrudovikhVidnosin-IgorDiadiura


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254265.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua