Укрпошта в другому кварталі 2021 року заробила 118 млн грн чистого прибутку та збільшила дохід на 1 млрд грн

30 июл, 10:00

За результатами перших шести місяців чистий дохід Укрпошти склав 5,3 млрд грн. В порівнянні із аналогічним періодом 2020 року він збільшився на чверть – на 1 млрд грн.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Національний поштовий оператор за перше півріччя наростив обсяги та доходи по основним напрямкам бізнесу:

майже на третину зросли обсяги доставки внутрішніх посилок по Україні і на 70% відправлення міжнародних посилок за кордон;
через Укрпошту на 18% зросла кількість переказів.

Відповідно, компанія збільшила на 48% доходи від доставки внутрішніх посилок по Україні, на майже 87% – від доставки посилок на експорт, крім того Укрпошта на близько 39% збільшила доходи по переказам.

За перше півріччя поточного року збільшилися витрати компанії. Зокрема, розмір середньої зарплати працівників в еквіваленті повної зайнятості за звітний період склав 9 876 грн та збільшився порівняно із 6 місяцями 2020 р. на 17%. При цьому витрати на оплату праці за перше півріччя 2021 року збільшилися на 19% і склали 3,1 млрд грн.

Також компанія сплатила за перше півріччя 1,6 млрд грн податків, ЄСВ, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,8% більше, ніж за 6 місяців 2020 року.

«Позитивний результат другого кварталу дозволив перекрити збитки минулого і вирівняти фінансовий стан компанії. Ми все ще залежні від рішень держави щодо регульованих тарифів на послуги, частина з яких не переглядалась з початку 2020 року. Але попри це націлені на прибутковий рік, який дозволить нам впевнено продовжувати масштабні інвестпроєкти і виконувати обіцянки перед нашими клієнтами і працівниками», – відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254305.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua