Проведено чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

05 авг, 15:27

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що сьогодні, 04 серпня 2021 року, у режимах онлайн та офлайн відбулося засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Громадська рада), в якому прийняли участь представники Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС): в. о. заступника начальника ГУ ДПС Леонов Валерій та начальник управління інформаційної взаємодії Осипова Манушак.
Під час засідання розглянуто проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження змін до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків» (доопрацьований) (далі – проєкт наказу), який оприлюднено на офіційному вебпорталі Державної податкової служби України у розділі «Проекти регуляторних актів» за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/regulyatorna-politika-/regulyatorna-politika/2021-rik/75875.html.
Проєкт наказу розроблено з метою забезпечення належного функціонування міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків у частині формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків та удосконалення критеріїв ризиковості від провадження господарської діяльності платників податків.
Осипова Манушак зупинилася на основних положеннях Закону України від 15 червня 2021 року № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» (далі – Закон № 1539), який набув чинності 21.07.2021, крім деяких його положень, які наберуть чинності з 01.01.2022.
Вона зазначила, що прийнятий Закон № 1539 – це спосіб цивілізованої легалізації активів, які були приховані від оподаткування.
На засіданні також обговорювались та вирішені інші питання щодо діяльності Громадської ради.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254489.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua