Маямі запустило криптовалюту MiamiCoin і стало першим містом з власними цифровими грошима

09 авг, 10:00

У Маямі запустили міську криптовалюту MiamiCoin. За задумом влади, вона дозволить збільшити доходи міста і розширити місцеву економіку – 30% від всієї видобутої криптовалюти буде йти в місцевий бюджет.

Про це пише TJournal.

До речі, прогнози експертів щодо ринку криптовалют ми також часто публікуємо в своєму телеграм-каналі Finance_ukr . Підписуйтесь, щоб завжди знати, що буде з Bitcoin!

Мер Маямі Френсіс Суарез вже давно висловлювався на підтримку криптовалюти і навіть пропонував виплачувати зарплати в Bitcoin. За його словами, з ростом популярності MiamiCoin місто зможе заробити «мільйони доларів».

«Тепер уже очевидно, що Маямі стає новою Bitcoin-столицею світу», – заявив мер міста Френсіс Суарез.

MiamiCoin запустили на базі сервісу CityCoin – він дозволяє міським радам створювати місцеві криптовалюти для підтримки місцевих проектів, розвитку інфраструктури і не тільки. За задумом авторів, міста можуть заробити на видобутку криптовалюти – вони будуть отримувати до 30% з кожної видобутої одиниці місцевих криптовалют.

Мета проекту – забезпечити фінансування на міські ініціативи від зацікавлених громадян або тих, кому потрібні конкретні покращення. При цьому оскільки за законом влада не може приймати до бюджету криптовалюту, всі CityCoin автоматично переведуть в долари.

«Ці гроші можна використовувати для доріг, парків, благоустрою території. Користувачі MiamiCoin інвестують в якість майбутнього міста. При цьому за умовами контракту гроші можна буде витратити на щось ще», – зазначив Майкл Сарасті, директор з інформаційних технологій Маямі.

Користувачі вже можуть почати видобуток MiamiCoin – вони отримають 70% від винагороди за кожен розшифрований блок. Криптовалюту також можна купити через платформу OkCoin.

Маямі став першим містом, який почав впроваджувати CityCoin. У сервісі пояснили, що Маямі довгий час був центром культури та інновацій у США, а в останній рік місто стало центральним майданчиком для криптовалютних стартапів і технологій. Крім Маямі в США на створення міської криптовалюти поки що погодилися тільки в Сан-Франциско.

У CityCoin стверджують, що можливості застосування міських криптовалют «безмежні». Місцеві організації можуть залучити співробітників і клієнтів, запропонувавши їм особливі умови, якщо вони виступають власниками криптовалюти, її можна використовувати для виплати грантів, громадських проектів і не тільки.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254516.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua