Apple заплатить $300 млн штрафу за порушення патентів

23 авг, 18:00

Компанію Apple оштрафували на $300 млн за порушення патентів, що належать компанії PanOptis Patent Management. Виробнику iPhone і iPad не вдалося уникнути покарання, але сума компенсації все ж була зменшена.

Про це пише DailyCommз посиланням на агентство Reuters.

Суд присяжних в штаті Техас ухвалив, щоб Apple заплатила $300 млн PanOptis Patent Management, а також дочірнім Optis Cellular і Unwired Planet в якості покриття минулих і майбутніх збитків від незаконного використання технології.

За підсумками попереднього слухання Apple була оштрафована на $506,2 млн.

Судовий розгляд стосується технологій LTE, які належать Optis Wireless, і які Apple використовувала в своїх смартфонах та інших пристроях. П’ять патентів, які розглядаються в техаській справі, спочатку були видані компаніям Panasonic, Samsung і LG. Panasonic і LG передали свої патенти Optis Cellular в 2014 році, а Samsung передала патент Unwired Planet в 2017 році.

Apple назвала Optis Wireless патентним тролем і зазначила, що ця компанія нічого не виробляє. Так звані патентні тролі – це фірми, які самі не ведуть ніякої виробничої діяльності, але володіють широким портфоліо різних патентів, якими і користуються для переслідування інших комерційних компаній в суді, в надії на отримання відступних або патентних виплат.

Особливо важко в цьому сенсі інноваційним компаніям, що зіштовхуються з тим, що їх нові технології виявляються нібито описаними в якихось патентах, датованих ще минулим століттям. Описи можуть бути розмитими і неконкретними, зате цілком конкретною виявляється сума, яку патентодержатель вимагатиме через суд.

Незадовго до того, як був поданий позов, Apple ініціювала процес закриття всіх своїх магазинів в Східному окрузі Техасу, імовірно щоб уникнути судових розглядів про порушення патентних прав в цій юрисдикції, яка є улюбленим місцем проживання патентних тролів. Проте позов Optis був поданий в Східному окрузі Техасу, там же проходив і суд присяжних.

У липні 2021 року Верховний суд Великобританії ухвалив, що Apple порушила патенти холдингу Optis Cellular Technology, зобов’язавши корпорацію виплатити ліцензійні збори за «стандартизовану технологію смартфонів» у своїх пристроях. Точний розмір виплат визначать в 2022 році. За британськими законами, він обчислюється виходячи з продажів по всьому світу і може скласти до $7 млрд.

Apple зможе уникнути значних виплат, тільки якщо піде з ринку Великобританії.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254821.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua