Ціни на житло на найдорожчому ринку світу встановили новий рекорд

25 авг, 09:45

Ціни на житло в Гонконзі досягли рекордних висот, приєднавшись до інших ринків нерухомості, які різко зростають на тлі низьких ставок по іпотечних кредитах і зростаючого попиту на тлі повільного спаду пандемії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Ціни на нерухомість зросли на 0,65% за тиждень до 8 серпня, згідно з даними Centaline Property Agency, яке почало відстежувати ціни в 1993 році. Останній рекорд індексу цін компанії був встановлений в середині 2019 року на початку антиурядових протестів. З початку року ціни на житлову нерухомість виросли на 8,6%.

Надмірний попит, обмежена пропозиція і низькі ставки за іпотечними кредитами сприяли зростанню найдорожчого у світі ринку нерухомості на тлі побоювань з приводу майбутнього міста після протестів і введення торік закону про національну безпеку Китаю.

Поряд з високим попитом з боку місцевих покупців ринок також зміцнюють інвестори з материкового Китаю. За даними Midland Realty, на них довелося 11,3% покупок у вартісному вираженні за перші чотири місяці 2021 року, що на 10,5% більше, ніж за той же період минулого року.

Очікується, що ціни будуть продовжувати рости. Консалтингова компанія Cushman & Wakefield прогнозує, що в другому півріччі ціни на житло зростуть ще на 5%.

Велика кількість ліквідності також призводить до зростання цін в інших великих фінансових центрах світу. У квітні ціни на житло в Сполучених Штатах Америки зафіксували найбільше зростання за 30 років. Ціни на житло в Новій Зеландії, одному з найгарячіших ринків у світі, виросли 31-й місяць поспіль.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254897.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua