Киянам перерахували тарифи за тепло: суми в платіжках збільшилися

29 авг, 14:00

КП «Київтеплоенерго» в липні 2021 року після отримання рекомендацій Антимонопольного комітету України провело перерахунок тарифів на опалення для своїх клієнтів. Однак кияни почали масово скаржитися на збільшення сум у платіжках.

До цього призвела бездіяльність столичного підприємства, вважає голова Київського обласного територіального відділення АМКУ Олексій Хмельницький.

Йдеться про застосування нової методики розрахунку відповідно до закону про житлово-комунальні послуги. «Київтеплоенерго» рекомендували внести зміни в договори з клієнтами для подальшого застосування цієї методики.

«Але „Київтеплоенерго“ провело лише перерахунок, після якого в АМКУ почали надходити обурені звернення громадян щодо збільшення платіжок… Правильним кроком було б провести перерахунок і привести договори у відповідність до нового закону, який дає більше прав споживачам», — повідомив Хмельницький.

Наразі АМКУ досліджує питання належного виконання компанією рекомендацій комітету. При виявленні порушень «Київтеплоенерго» можуть оштрафувати на 10% від доходу за минулий рік.

До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощадити на оплаті комунальних послуг.

Раніше на сайті «Київтеплоенерго» з’явилося пояснення, що на виконання вимоги АМКУ був проведений перерахунок комунальних тарифів для 1300 житлових будинків столиці, які частково обладнані лічильниками. Зміни в сумах клієнти побачили в платіжках за липень.

У компанії відзначили, що платежі за опалення залежать від скоригованих показань індивідуальних лічильників, поверховості будинку і від опалювальної площі місць загального користування.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/254964.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua