До бюджету України надійшло понад 1 млрд грн за оформлення авто на єврономерах

05 сен, 10:00

У рамках спрощеного митного оформлення авто, зареєстрованих на «єврономерах», з 15 червня вже розмитнили 28 тисяч транспортних засобів. До держбюджету перераховано понад 1 млрд грн.

Про це повідомляє Державна митна служба.

«Держава отримає додаткові надходження до бюджету, вкрай важливі для підтримки медичної системи. Водночас громадяни, що користуються автівками з іноземною реєстрацією, можуть стати їх повноцінними власниками у повній відповідності до чинного законодавства», — відзначив заступник голови Держмитслужби України Руслан Черкасський.

Куди витратять кошти. Гроші будуть спрямовані на боротьбу з COVID-19, зокрема на проведення вакцинації.

Нагадаємо, що на спрощене митне оформлення та оподаткування відводиться 180 календарних днів — до 10 листопада 2021 року. Для учасників бойових дій які перебувають безпосередньо на території Операції Об’єднаних сил (ООС) більш як 90 днів з дня набрання чинності законів, строк становить 270 календарних днів — до 08 лютого 2022 року. Відлік рахується з дня набрання чинності законів -15 травня, а не з дня введення в дію — 15 червня.

Спрощення стосуватиметься легкових автомобілів та вантажних автівок загальною вагою до 3,5 тонни, які були ввезені в режимі тимчасового ввезення або транзиту і на 31 грудня 2020 року перебували в Україні. Йдеться про ті авто, з року випуску яких минуло 5 і більше років. За ввезення у визначений час таких транспортних засобів не потрібно сплачувати ввізне мито.

Власники мають сплатити:

акцизний податок (сума коефіцієнтів за формулою: вік авто + тип двигуна + об’єму двигуна);
ПДВ — 20% від суми акцизного податку.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255084.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua