Тарифи на тепло і гарячу воду в столиці можуть злетіти на 40% - Київтеплоенерго

06 сен, 09:45

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» попереджає, що тарифи на тепло і гарячу воду для жителів столиці цієї осені можуть зрости на 40% через дорогий газ. Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, вирішив розповісти, як пропонують змінити ситуацію.

Як сказано на сайті підприємства, в умовах дорожчання газу для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) тарифи на тепло в Києві вже цієї осені можуть зрости майже на 40%.

Як вирішити проблему. На підприємстві вважають, що єдиний вихід задля стримування тарифів — газ українського видобутку за справедливою ціною.

Що для цього необхідно. Забезпечити можливість теплопостачальникам укладати прямі угоди купівлі-продажу газу з акціонерним товариством «Укргазвидобування», тобто без комерційних посередників.

У компанії підкреслили, що після скасування у травні поточного року дії ПСО (покладення спеціальних обов’язків) закупівлі газу для теплопостачальників відбулося стрімке зростання вартості газу.

ТКЕ змушені купувати газ за значно вищими цінами, ніж ті, що закладені в тарифах. При цьому становище теплопостачальних підприємств ускладнюють неринкові умови закупівлі газу за угодами від «Нафтогаз Трейдинг». Серед них — щомісячні авансові платежі за газ, квотування обсягів газу, автоматичне списання коштів з рахунків ТКЕ тощо.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255166.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua