Банки зможуть кредитувати онлайн завдяки «Дія.Підпис»

13 сен, 09:15

Банки зможуть підписувати з позичальниками кредитні договори онлайн завдяки використанню українцями послуги «Дія.Підпис» в мобільному застосунку «Дія».

Про це розповіли банкіри під час круглого столу «Споживче кредитування – 2021: яким буде новий бізнес-сезон», який провів «Фінансовий клуб».

«Дуже великий крок зроблено в цьому напрямку з боку регулятора, з боку Міністерства цифрової трансформації. Ми співпрацюємо з усіма великими мережами побутової техніки і до високого сезону, до жовтня, розраховуємо, що всі запустять «Дію», тобто використання цифрових е-паспортів при кредитуванні в магазинах. Це позитивний крок: і зменшення паперового документообігу, і більш зручно клієнту користуватися – носити з собою смартфон, а не кіпу документів», – зазначив заступник начальника департаменту цифрового бізнесу банку «Глобус» Олександр Дубихвіст.

Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин.

Інші банки також хочуть використати нові можливості.

«Багато банків завдяки «Дії», Мінцифрі, ініціативі НБУ будуть спрощувати процедури. Банк «Глобус» вже може підписувати кредитні договори «Дія.Пидпис». Це дуже класно. І, в принципі, я впевнений, що всі банки будуть туди йти. Як мінімум повторні кредити для наших позичальників ми почнемо видавати, вже не приходячи до банків, і незабаром почнемо видавати кредити і новим позичальникам без візитів у банк, як це роблять фінкомпанії, в набагато простіший спосіб, ніж це видає банк», – каже начальник відділу по роботі з фізичними особами головного управління роздрібного бізнесу Правекс Банку Олег Заяць.

Нові технології та послаблення регуляції зроблять банківське кредитування онлайн швидшим, майже як у фінкомпаній.

«Кредит «Манівео» – це декілька кліків, а взяти кредит в банку онлайн – це цілий процес, який потрібно пройти. «Фінки» швидші і комфортніші для клієнта. Банки можуть прийти в цей сегмент і скласти серйозну конкуренцію, але поки що вони її програють», – пояснив заступник голови правління Таскомбанку Артур Муравицький.

«Дія.Підпис» надає банкам майже ті ж можливості, які роками фінкомпаніям надавав OTP-пароль в СМС.

«Фінкомпанії регулюються законом про електронну комерцію, де підписом є OTP-пароль, а у банків є пряма заборона використовувати такий аналог підпису без договірних відносин з клієнтом. Це закривало сегмент онлайн-кредитування для банків. Але зараз з’явилася «Дія.Підпис», і з клієнтами, які використовують «Дія.Підпис», ми можемо використовувати її для укладання угод», – сказав Олександр Дубихвіст.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255327.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua