Мільярдер Рей Даліо назвав умову краху Bitcoin

20 сен, 09:45

Масовий успіх BTC змушує уряди шукати способи для його контролю, при цьому криптовалюта втратить головну перевагу – незалежність.

Засновник найбільшого хедж-фонду Bridgewater Associates Рей Даліо назвав умову, за якої органи влади зважаться знищити Bitcoin.

Мільярдер поділився своїми думками в інтерв’ю американському телеканалу CNBC.

За його словами, державні регулятори спробують отримати контроль над Bitcoin і “вбити” його незалежність, якщо успіх криптовалюти продовжить набирати обертів. Бізнесмен упевнений, що у влади є способи зробити це.

“Я думаю, що врешті, якщо він стане дійсно успішним, вони вб’ють його. У вас є Сальвадор, який приймає його [BTC], і у вас є Індія і Китай, які позбавляються від нього. І є Сполучені Штати, які говорять про те, як його регулювати і контролювати”, — зазначив підприємець.

Сальвадор став першою країною, яка визнала Bitcoin платіжним засобом на державному рівні, тоді як в Індії готують закон про заборону криптовалют, а Китай вже заборонив майнінг. Регуляторні органи США посилили нагляд за криптовалютою на тлі сильних стрибків курсу на спекулятивних ринках. 14 вересня голова Комісії з цінних паперів і бірж Гері Генслер заявив, що головний регулюючий орган Уолл-стріт працює понаднормово, розробляючи набір нових правил для захисту криптовалютних інвесторів.

Мільярдер підкреслив, що зараз Bitcoin не має внутрішньої вартості, а значить позбавлений фундаментальної і об’єктивної цінності. Втім, він все ще визнає криптовалюту хорошою альтернативної грошам. Рей Даліо додав, що зберігає якусь суму в Bitcoin, але значно меншу, ніж вклав у золото.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255596.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua