Погашення заборгованості із виплати заробітних плат – пріоритет роботи податківців Дніпропетровщини

17 сен, 14:50

Нещодавно, за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольги Мазур в Дніпропетровській обласній державній адміністрації пройшло засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.
На засіданні також присутні представники бізнесу – роботодавці.
Частиною 5 ст. 97 Кодексу законів про працю Україні (КЗпП) визначено, що оплата праці найманих працівників здійснюється в першочерговому порядку.
Крім того, заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата (ст. 115 КЗпП).
«Податкова служба області не залишається осторонь проблеми забезпечення трудових прав громадян Дніпропетровського регіону і одним із основних напрямків роботи ГУ ДПС є робота по виведенню заробітних плат із «тіні», а також по погашенню заборгованості з виплати заробітних плат», - зауважила Ольга Мазур.
Спільні заходи державних органів направлені на те, щоб недобросовісні роботодавці не ухилялись від оподаткування доходів, виплачених найманим працівникам, та не продовжували порушувати вимоги трудового законодавства.
Виплачуючи заробітні плати працівникам без затримок і в повному обсязі, роботодавці працюють у правовому полі України і не наражають себе на застосування значних штрафних санкцій.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255602.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua