В Україні очікують місію інвесторів із США з потенціалом понад $3 млрд

26 сен, 18:00

Протягом вересня-серпня 2021 року було розпочато формування американсько-української платформи для розвитку альтернативних джерел енергії в Україні. Відповідні переговори вже ведуться з кількома американськими корпораціями і європейськими фондами.

Про це заявив народний депутат Вадим Івченко, який брав участь у переговорах у США, в інтерв’ю інтернет-сайту Телеграф.

«Йдеться, зокрема, про проекти з розвитку виробництва біометану, біогазу. Я вже не кажу про виробництво біоетанолу. Є компанії, які готові інвестувати сюди свої кошти. Загальна сума можливих капіталовкладень — понад $ 3 млрд», — підраховує сукупний інвестиційний потенціал проектів Вадим Івченко.

За словами народного депутата, зараз опрацьовуються можливості приїзду великої місії інвесторів в Україну.

Зокрема, є американські фонди, лондонські приватні фінансові установи, які готові проінвестувати як свої проекти, так і ті, що є в наявності в українських бізнесменів — як-от Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

«Ми ставимо перед собою завдання організувати приїзд цієї місії та провести відповідні заходи. Такий приїзд точно надасть можливість знайти нових партнерів для обох сторін», — впевнений Вадим Івченко.

За словами депутата, найбільш перспективним напрямком є альтернативна енергетика.

«Зараз ми створюємо американо-українську платформу для розвитку альтернативних джерел енергії. Наприклад, один із згаданих мною фондів уже будує 10 біомасових заводів у Болгарії. Я їх запросив до України, й у разі позитивних перемовин цілком можливо, що подібні проекти з’являться й у нас», — прогнозує Івченко.

Народний депутат вважає, що за допомогою виробництва біометану цілком реально вдвічі зменшити імпорт газу з Росії.

Крім альтернативної енергетики, йдеться також про перспективні проекти інновацій у сільському господарстві – зокрема, підвищення врожайності й зниження викидів вуглецю в повітря через впровадження моделі вуглецевого землеробства, презентація якої відбулася на початку вересня в Україні.

Серед основних передумов, які необхідні для реалізації згаданих проектів, народний депутат зазначив довгострокову стабільність і передбачуваність податкової системи.

«Питання у виконанні зобов’язань, які країна бере на себе, та у стабільності законодавчої та податкової системи. На роки. Тоді буде передбачуваність і тоді, звичайно, будуть потрібні певні люди, які будуть допомагати займатись заведенням цих інвестицій в Україну», — впевнений народний депутат Вадим Івченко.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255696.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua