За який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії

03 окт, 18:00

Finance.ua як портал, що дбає про економію, довідався у Міністерства соціальної політики, за який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії.

Як зазначається, житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний і неопалювальний сезони.

“У випадку призначення житлової субсидії на наступний період 2021-2022 рр. повторно звертатись за призначенням житлової субсидії у жовтні 2021 року не потрібно. Її розрахунок буде проведено органами соціального захисту населення самостійно (без звернення громадян)”, – нагадали у Мінсоцполітики.

За який період враховуються доходи при розрахунку розміру житлової субсидії:

доходи враховуються за III-IV квартали попереднього календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону;
за I-II квартали поточного календарного року – у разі, коли житлова субсидія призначається з початку опалювального сезону;
за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії, – у разі, коли житлова субсидія призначається не з початку опалювального (неопалювального) сезону.
У разі призначення житлової субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення житлової субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

У разі призначення житлової субсидії не з початку опалювального (неопалювального) сезону враховується розмір нарахованої пенсії за місяць, що передує місяцю, попередньому до місяця, з якого призначається житлова субсидія.

Розмір субсидії розраховується як різниця між вартістю житлово-комунальних послуг в межах соціальних норм і нормативів та обсягом обов’язкового платежу.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255910.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua