Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Тернівського району м. Кривий Ріг

28 сен, 15:09

З метою забезпечення зручних та доступних умов для отримання послуг і сервісів фізичним та юридичним особам, розширення кола суб’єктів звернень, які мають можливість звернутись до мобільного Центру обслуговування платників (далі – мобільний ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) 20.09.2021, проведено виїзд до Прозорого офісу соціальних послуг Тернівської районної у місті раді за адресою: Дніпропетровська область, Тернівський район, вул. Ухтомського, 23.
У Тернівському районі мешкають 82,8 тис. осіб, загальна площа району становить 76, 2 кв. кілометрів.
Виїзд здійснено у складі старшого державного інспектора Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Оніщенко Інни та завідувача сектору надання адміністративних та інших послуг Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС Сосницького Сергія.
Сосницький Сергій повідомив відвідувачам Прозорого офісу про графік роботи ЦОПу Криворізької північної ДПІ ГУ ДПС, за якими номерами телефонів можна отримати будь-яку податкову консультацію спеціаліста; які саме адміністративні послуги можна отримати у мобільному ЦОПі; які документи потрібно мати для отримання тієї чи іншої послуги.
У процесі бесіди роз’яснено норми діючого податкового законодавства, визначено терміни обміну інформацією з питань нарахування земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, визначення пільгової категорії платників податків, надано консультації стосовно заповнення Заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форм № 5ДР) та з питань повернення податкової пільги за навчання, інші питання.
Оніщенко Інна надала консультації щодо роботи «Електронного кабінету». Вона зазначила, що однією з ключових функцій податкової служби – зробити процес роботи з платниками податків максимально автоматизованим та, у період карантинного режиму, максимально безпечним. Безкоштовним сервісом «Електронний кабінет» можна скористатись цілодобово, як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.
Для роботи з сервісом «Електронний кабінет» необхідно отримати безкоштовні кваліфіковані електронні підписи, при цьому зазначила адреси пунктів кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Інформаційно-довідкового департаменту ДПС:
- м. Дніпро, просп. Слобожанський, буд. 95а (Лівобережна ДПІ);
- м. Дніпро, просп. Богдана Хмельницького, буд. 25 (Шевченківська ДПІ);
- м. Кривий Ріг, просп. Героїв-підпільників, буд 42 (Криворізька північна ДПІ);
- м. Кривий Ріг, вул. Пушкіна, буд 4 (Криворізька південна ДПІ);
- м. Кривий Ріг, вул. Кобилянського, буд 148а (Криворізька ДПІ).
Платники також отримали інформацію щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб (терміни його проведення; активи, що підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню; хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням).
За результатами роботи мобільного ЦОПу надано 38 адміністративних послуг, а також усні консультації щодо сплати земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно та декларування доходів громадян.
Прийнято від фізичних осіб, зокрема, 8 заяв за формою № 5ДР про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, 9 заяв про доходи.
Також присутнім надано друковану продукцію про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/255915.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua