Цінова ситуація, яка склалася на ринку скрапленого газу

09 ноя, 15:38

26 жовтня 2005 року на Українській аграрній біржі відбувся комерційний аукціон № 65 з продажу скрапленого газу. Відкрите акціонерне товариство „Укрнафта” на аукціонні торги виставило 8,695 тис. тонн скрапленого газу, в тому числі 0,63 тис. тонн технічного бутану, за стартовою ціною 2900 грн. за тонну.
За результатами публічних аукціонних торгів було реалізовано весь обсяг вищезазначеної продукції за середньозваженою ціною 4310,12 грн. за тонну. Для порівняння середньозважена ціна попереднього комерційного аукціону № 63 з продажу скрапленого газу, який відбувся 27 вересня ц.р., склала 2586, 93 грн. за тонну, тобто за місяць, при аналогічно запропонованих обсягах, вона зросла на 1723,19 грн. за тонну.
Зазначене зростання ціни обумовлене підвищенням попиту на дану продукцію зі сторони покупців, який, за оцінками біржі, в декілька разів перевищував пропозицію, а також суттєвим збільшенням самих учасників аукціону (покупців). Також, слід зазначити, що ВАТ „Укрнафта” виявилася єдиною компанією, яка на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 4 квітня 2000 р. № 599, реалізовувала залишки обсягів (після продажі облгазам) скрапленого газу для потреб внутрішнього ринку.
На думку компанії, зазначена цінова ситуація на ринку скрапленого газу є не зовсім об’єктивною і стала наслідком відсутності пропозиції з боку інших його продавців. У разі збільшення пропозиції ринкова ціна скрапленого газу зменшиться, а ринок стабілізується.

Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/2560.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua