США розмістять в Європі ескадрилью винищувачів п'ятого покоління F-35A

04 окт, 14:15

США розмістять в Європі ескадрилью винищувачів п'ятого покоління F-35A. Прибуття перших літаків очікується взимку, передає пресслужба Військово-повітряних Сил США.

Нова ескадрилья F-35 буде складатися з 27 літаків і приблизно 60 військових особового складу, йдеться в повідомленні. Підполковник Йен Маклафлін зазначив, що перші літаки повинні прибути взимку.

Як повідомляється, винищувачі розмістять на британській авіабазі Лейкенхіт, яка знаходиться неподалік від Лондона. База була обрана для розміщення перших американських ескадрилій F-35A в Європі через тісні зв'язки з Королівськими ВПС, інфраструктуру і можливості комбінованого навчання.

Профільне видання The Drive зазначає, що це буде перше постійне базування F-35A ВВС США в Європі. При цьому США проводили оперативне розгортання в Європі F-35A в 2017 році.

Як повідомляв Breaking Defense, до 2026 року планується розмістити близько 450 винищувачів F-35 в країнах НАТО: Великій Британії, Нідерландах, Данії, Італії, Норвегії, Бельгії та Польщі.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256054.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua