Укрзалізниця підписала контракт із підрядником на добудову Дарницького моста за 1 млрд грн

05 окт, 14:30

Регіональний філіал "Південно-Західна залізниця" Укрзалізниці підписав контракт на 1,15 млрд грн з компанією Автострада на проведення будівельних робіт на залізнично-автомобільному мосту через Дніпро в Києві. Про це повідомляє пресслужба міністерства інфраструктури.

Згідно з контрактом, завершення будівництва Дарницького моста включає добудову автомобільних з'їздів на лівому березі Дніпра. Всі роботи повинні бути закінчені до 31 грудня 2022 року.

На правому березі автодорожня розв'язка виходить на Наддніпрянське шосе – тут готовність 100%, вказують у Мінінфраструктури.

На лівому березі міст веде до розв'язки на Дніпровській набережній, а також включає дорогу вздовж залізничних колій через Харківський шляхопровід у напрямку станції Дарниця на лівому березі.

На з'їзді на Дніпровську набережну виконані всі необхідні підготовчі роботи: зведені 16 опор із 21, змонтована третина всіх металоконструкцій прогонових будов.

Відсутність всього комплексу розв'язок і освітлення стали причиною того, що транспорт не може використовувати Дарницький міст, як це передбачено проєктом.

В результаті виникає дисбаланс транспортних потоків: сусідні мости – Південний і міст ім. Патона – значно перевантажені, тоді як Дарницький має суттєвий резерв пропускної здатності. Причому, цей мостовий перехід має шість смуг руху, по три в кожному напрямку, і його пропускна здатність – 35 000 автомобілів на добу.

Бенефіціаром підрядника, компанії Автострада, до кінця 2017 був німець Цахаріас Вальтер. Зараз через холдинг MC Capital компанія належить бізнесмену Максиму Шкілю, свідчать дані в реєстрі юросіб Мін'юсту.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256102.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua