Китай зобов'язав банки активніше кредитувати енергокомпанії через дефіцит електроенергії

06 окт, 14:00

Китай зобов'язав банки збільшити фінансування вугільних і енергетичних компаній для видобування вугілля й електроенергії через дефіцит енергоресурсів у країні, повідомляє Bloomberg.

Комісія з регулювання банківського і страхового бізнесу Китаю у вівторок заявила, що банки та інші фінансові установи повинні кредитувати в першу чергу шахти й електростанції.

У заяві вона закликає банки прискорити процес схвалення кредитів для шахт, постачальників вугілля і тепла в зимовий період, продовжувати або відновлювати кредити для вугільних та енергетичних компаній, надавати кредити підприємствам металургії для оновлення потужностей і більш екологічного виробництва тощо.

Регулятор також заборонив використовувати банківські кредити для спекуляцій на фінансових ринках такими сировинними товарами, як вугілля, сталь і метали.

Дефіцит електроенергії в Китаї пов'язують зі зростаючим попитом на електроенергію і різкими стрибками цін на вугілля та газ, а також жорсткими цільовими показниками Пекіна щодо скорочення викидів.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256147.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua