«Історичний прорив в науці». ВООЗ схвалила першу вакцину проти малярії для дітей

07 окт, 14:30

Всесвітня організація охорони здоров'я схвалила для застосування серед дітей першу у світі вакцину проти малярії. Про це повідомляють пресслужби ВООЗ і Організації об'єднаних націй.

Відзначається, що вакцину RTS,S/AS01 (Mosquirix) від компанії GlaxoSmithKline (GSK) схвалили для застосування серед дітей в країнах Африки на південь від Сахари та в інших регіонах з помірним і високим рівнем передачі малярії. Вакцина повинна застосовуватися за схемою з чотирьох доз серед дітей старше п'яти місяців.

Рекомендація заснована на результатах пілотної програми в Гані, Кенії та Малаві, де з 2019 року вакцинували понад 800 000 дітей.

В ООН заявляють, що вакцина проти малярії показала свою безпеку та ефективність у запобіганні важких форм малярії.

Гендиректор ВООЗ Тедрос Гебреїсус зазначив, що на розробку вакцини пішло 30 років – і вона змінить курс в історії охорони здоров'я.

"Це історичний момент. Довгоочікувана вакцина проти малярії для дітей – це прорив в науці, системі охорони здоров'я і боротьбі з малярією. Використання цієї вакцини на додаток до існуючих засобів профілактики малярії може щорічно рятувати десятки тисяч молодих життів", – сказав він.

В ООН пишуть, що малярія передається комарами, основними засобами профілактики є москітні сітки та обробка приміщень інсектицидами, однак не всі країни можуть дозволити собі ці дорогі методи.

Гебреїсус підкреслив, що вакцина – це подарунок для всього людства, але для країн Африки вона має особливе значення, адже саме в них відбувається найбільша кількість заражень.

Марк Сировой

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256189.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua