Українці у вересні купили нових машин на $316 млн: які в лідерах

14 окт, 10:00

У вересні в Україні зареєстрували 9 300 нових автомобілів. На покупку цих авто витратили 316 млн доларів, а найпопулярнішою моделлю був кросовер Kia Sportage. Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, дізнався у RST.ua, що купують українці.

Позашляховики та кросовери склали 76% від усіх зареєстрованих у серпні нових автомобілів. Машини, що обладнані дизельними моторами, становили 23% ринку.

Середня вартість кожного авто склала 34 000 доларів без врахування ціни додаткового обладнання.

Найпопулярнішою маркою в Україні була Toyota. Українці купили майже 1 500 таких автомобілів на суму понад 66 млн доларів.

Кросовер Kia Sportage став бестселером серед моделей і покрив 8% продажів. Крім нього часто купували Toyota RAV4 і Renault Duster.

Порівняно з вереснем минулого року, минулого місяця в Україні збільшились продажі нових автомобілів на 24%. Тоді українці придбали в автосалонах 7 500 авто загальною вартістю 240 млн доларів. Якщо порівнювати з серпнем цього року – ріст склав 10%.

інфографіка RST.ua

Нагадаємо, на українських водіїв незабаром чекають нові штрафи. Штраф можна буде отримати за керування авто на «механіці», якщо в автошколі водій складе іспит на «автоматі». Справа в тому, що через три місяці майбутні водії отримуватимуть права спецкатегорії – тим, хто навчався на «автоматі», ставитимуть у відповідній графі цифру 78. Вона означатиме заборону водити авто з механічною коробкою передач.

Нові правила не стосуватимуться тих, хто отримував права давно — жодних відміток в їхніх документах ставити не будуть. Це через те, що раніше вони складали іспит на «механіці», тому мають право їздити і на «автоматі».

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/256286.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua